9 tips – Hoe maak ik mijn huis veilig?

Geplaatst op 13 september 2018

Huis veilig- Van der Vlugt Velserbroek - Kozijnen en zonwering

De dagen zijn aanzienlijk korter dan vorige maand. Aan de ene kant gezellig, aan de andere kant betekent dit ook opletten tijdens deze donkere dagen. Inbrekers zitten namelijk in deze tijd van het jaar niet stil. Logisch, want zeker tijdens de kerstdagen (waar mensen elkaar opzoeken) staan veel woningen leeg.

U wilt niet thuiskomen na een gezellig diner bij familie of vrienden en ontdekken dat uw kostbaarheden ontvreemd zijn tijdens uw afwezigheid. Het zal u raken in uw diepste gevoel van veiligheid. Daar stappen de meeste slachtoffers niet snel overheen. Voorkomen is dus beter dan genezen. Maak daarom uw huis veilig! Hoe? We geven u graag 9 tips:

  1. ramen en deuren sluiten als u weggaat (nachtslot)
  2. berg uw sieraden op een veilige plek op
  3. kies voor Veilig Ventileren-beslag
  4. laat u informeren over sloten die elektrisch sluiten als u de deur sluit
  5. beveiligingscamera
  6. overweeg een alarmsysteem
  7. kies inbraakwerend (gelaagd) glas
  8. neem een hond
  9. denk aan buitenverlichting rondom uw woning

Het zit nu eenmaal in de mens pas naar inbraakveiligheid te kijken als er al iets is voorgevallen. Maar waarom zou u wachten tot uw voordeur eruit ligt en er voetstappen zichtbaar zijn op uw huiskamertegels te zien zijn die niet van u of uw huisgenoten zijn?

Huis veilig – van kelder tot zolder

Kijk zelf eens kritisch naar uw woning (of nodig daarvoor de wijkagent uit). Kijk of uw ramen en deuren voldoen aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen. De kunststof kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien van Van der Vlugt zijn rondom versterkt met staal en het beslag voldoet standaard aan de eisen van het Politiekeurmerk. Van kelder tot zolder. Belangrijk, want dat betekent dat een inbreker langer dan 30 seconden werk heeft om binnen te komen. Hij (of zij) ziet in een oogopslag dat dit té lang duurt en schuift een deurtje op. Zorg dat uw woning veiliger is dan dat van de buren ????

Veilig Ventileren beslag

De meeste mensen draaien keurig de voordeur op het nachtslot bij vertrek, maar menigeen vergeet de kiepstand van het draaikiepramen te sluiten. Daarom is het Veilig Ventileren beslag (PADK-beslag) op de draaikiepraam van Van der Vlugt zo handig. Hiermee zet u het raam parallel rondom open. Via de ventilatiespleet van 6 millimeter ventileert u met een gerust hart de ruimte tijdens uw afwezigheid. Gewoon met Politiekeur.

Korting op inboedelverzekering

Iedereen wil zich veilig voelen. Niemand heeft iets in uw huis te zoeken, maar de realiteit is anders. Doe er zelf zo veel mogelijk aan om inbrekers buiten de deur te houden. De uitdrukking luidt niet voor niets: ‘Gelegenheid maakt de dief’. Probeer uw woning volledig Politiekeurmerk Veilig Wonen te krijgen. U voorkomt een hoop ellende en u krijgt nog korting op uw inboedelverzekering ook.

We wensen u alvast prettige kerstdagen en een veilig 2019!