De zin en onzin van triple isolatieglas

Geplaatst op 7 februari 2023

Isolatieglas in kunststof ramen - Van der Vlugt Velserbroek - Kozijnen en Zonwering

Het zal je niet ontgaan zijn: de energieprijzen rijzen de pan uit. Het is dus van groot belang om je woning snel, goed en slim te isoleren. Maar wat is verstandiger, HR++ isolatieglas of triple glas?

Niemand wil de duuropgewekte warmte in huis direct weer verliezen, daarom kiezen steeds meer mensen voor isolerende kozijnen. Een uitstekende keuze, maar de vraag die we vaak tegenkomen is: ‘Welk isolatieglas is het meest geschikt in kunststof kozijnen: HR++ isolatieglas of het iets duurdere triple glas?’

Één extra glas-laag

Om de zin en onzin van triple glas te achterhalen, is de grote vraag wat de extra isolatie van triple isolatieglas oplevert ten opzichte van HR++ isolatieglas. Maakt die ene extra glas-laag in je ramen en deuren écht het verschil?

Verschil in isolatiewaarde

Feit is dat onze Energie Kozijn profielen (met een Blok of Facet profiel) behalve 7 isolatiekamers tevens extra ruimte hebben om die derde glas-laag van het triple isolatieglas kwijt te kunnen. Met dit isolerende kozijn in combinatie met triple glas creëer je het Energie Kozijn; het beste isolerende kozijn dat er op dit moment op de markt is. De Ug-waarde is slechts 0,6 W/m2K ten opzichte van 1,1 W/m2K met HR++ isolatieglas. (hoe lager de Ug-waarde, hoe minder warmte er via het glas verloren gaat).

Kozijnrenovatie snel terugverdiend met triple glas

Zeker met de huidige energieprijzen betaal je met triple isolatieglas dus aanzienlijk minder aan je energierekening dan met HR++ isolatieglas. Kun je nagaan wat mensen met houten kozijnen met enkel glas tegenwoordig zouden moeten betalen aan energiekosten. Zij moeten het namelijk doen met een Ug-waarde van 4,7W/m2K. Je snapt dat zeker in zo’n geval een kozijnrenovatie zich heel snel terugverdient.

Hoe belangrijk is warmte- en geluidsisolatie?

De noodzaak om voor triple isolatieglas te kiezen, hangt -naast verbeterde isolatiewaardes- van nog meer factoren af. Als de zon ’s zomers bijvoorbeeld vol op het slaapkamerraam staat dan is de wens naar triple isolatieglas wellicht groter dan als bomen de felle zon weren. En als je vaak nachtdienst hebt of langs een spoor woont, vind je geluidsisolatie hoogstwaarschijnlijk belangrijker dan een ander.

ISDE-subsidie op kozijnen met isolatieglas

Of je nu HR++ isolatieglas of triple isolatieglas kiest voor je kunststof kozijnen, ramen, deuren of schuifpui, je kunt sowieso gebruikmaken van de geldende subsidieregelingen. Laat je goed informeren wat in jouw situatie de verstandigste keuze is. Let er in elk geval op dat je het belang van ventilatie niet uit het oog verliest als je isoleert.

Bezoek onze showroom in Velserbroek

Wil je meer weten over onze kozijnen, ramen, deuren of schuifpuien al dan niet met triple isolatieglas? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of bezoek onze showroom aan de Broekerdreef 134-140 in Velserbroek.