9 tips – Hoe maak ik mijn huis veilig?

Geplaatst op 5 juli 2018

Zon weren en licht behouden met zonwering - van der vlugt velserbroek - kozijnen en zonwering

Schijnt de zon eindelijk, proberen we hem met man en macht de deur te weigeren. Op zich logisch, want we willen er in onze woning over het algemeen geen sauna van maken.

Gelukkig zijn er qua zonwering enorm veel oplossingen. Het is de kunst het product te kiezen dat rekening houdt met uw situatie en woonwens. Het ligt er allemaal maar net aan. Neem een slaapkamer: draait u raam naar binnen, dan kunt u het beste kiezen voor buitenzonwering. Draait het raam naar buiten open dan is binnenzonwering slimmer.

Zonwerend glas

Met zonwering reguleert u de hitte binnen. U weert de zon bijvoorbeeld uitstekend met een zonnescherm, maar heeft u weleens geïnformeerd naar zonwerend glas? Vooral ’s zomers geeft dit voordelen. In de winter houdt dit licht tegen. Dat is niet altijd gewenst. Denk goed na en vraag uit.

Overkapping met glazen dak

Zonwering gebruiken we ook vaak als regenwering. In ons land is de temperatuur vaak goed genoeg om buiten te zitten, maar een Hollands buitje is (helaas) niet zeldzaam. Toch wilt u graag uw tuindeuren of schuifpui openzetten. Dat kan met een terrasoverkapping, terrasscherm of knikarm. Deze zijn waterdicht. Nadeel is dat ze vaak ook het licht tegenhouden waardoor uw woonkamer donkerder zal zijn. Wilt u hier geen concessies in doen, dan kan een overkapping met glazen dak uitkomst bieden. Daar kunt u dan weer een zonnescherm of screens bij bestellen zodat u behalve de regen ook de zon tegengaat.

Onderhoudsarme openslaande deuren

We hebben voor ieder wat wils. Welke wens heeft u precies? Waar heeft u last van? Hoe vaak bent u thuis? Wat wilt u reguleren? Hoe is de ligging van uw woning en het gebruik van de ruimte? Wij bieden op basis van onze ervaring en een goed luisterend oor de beste optie voor úw situatie. Denk vooral aan de combinaties die u bij ons kunt maken. Onder één noemer en binnen één dag heeft u zowel onderhoudsarme openslaande deuren en een knikarmscherm.

Buitenzonwering

De meest ideale situatie is het als u de zon binnen niet hoeft te weren, omdat u dit buiten al doet. Vandaar dat buitenzonwering vaak het beste werkt. Met uitzondering van raamdecoratie van Verosol. Verosol heeft een speciale aluminiumcoating die energie weert en daardoor net zo goed de zon weert als een buiten screen. Binnen of buitenzonwering, lichtconcessies of niet…. het is aan u. Wij adviseren u graag.