van der Vlugt - kunststof kozijnen - subsidie op kozijnen

Subsidie op kunststof kozijnen

De subsidieregeling om uw woning te verduurzamen is aangepast. En wel in uw voordeel. U kunt namelijk veel flexibelere keuzes maken om aanspraak te maken op de subsidiepot van 124 miljoen euro en subsidie op kozijnen ontvangen.

Productie en besparing

Voorheen moest u twee isolerende maatregelen combineren om uit de pot mee te mogen snoepen. Bijvoorbeeld kunststof kozijnen met HR++ glas én gevelisolatie. Vanaf begin dit jaar gaan productie en besparing hand in hand. Voor een woningeigenaar geldt bijvoorbeeld één isolerende maatregel in combinatie met bijvoorbeeld een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op het warmtenet. Zo is het voor u makkelijker om subsidie op kozijnen te ontvangen.

Energie opwekken en isoleren

Naast winst voor uw portemonnee én het milieu levert dit natuurlijk wooncomfort op. In de winter zit u heerlijk warm en in de zomer lekker koel. Dat is natuurlijk helemaal mooi. Zelf met een zonneboiler de warmte opwekken en deze dankzij kunststof kozijnen met isolatieglas binnen houden.

Volle ISDE subsidiepot voor woningbezitters

Vanaf 1 januari 2021 maken woning eigenaren dus gebruik van de Investeringssubsidie Duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Deze subsidiepot is weer rijkelijk gevuld. Doe er uw voordeel mee als u toch kunststof kozijnen, ramen, deuren of een schuifpui overweegt. Verenigingen van Eigenaren maken aanspraak op de SEEH regeling.

SEEH Subsidie voor VvE’s

De Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) geldt alleen nog maar voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Vaak hebben gemeenten of provincies ook nog eigen subsidiepotjes. Check dit op www.energiesubsidiewijzer.nl

Energiebespaarlening

U moet het te investeren bedrag wel zelf eerst voorschieten om in aanmerking te komen voor subsidie. Heeft u dat niet voorhanden? Informeer dan naar de Energiebespaarlening. U leent tegen een aantrekkelijke rente. Met een beetje geluk lost u uw lening iedere maand af met hetgeen u op de energierekening bespaart.

Laat u informeren

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden voor een subsidieaanvraag? Neem dan contact met ons op. Wij weten alles van isolatiewaardes van kunststof kozijnen en isolatieglas en kennen voorwaarden van zowel de landelijke als de lokale subsidieregelingen die er zijn.

Van der Vlugt - Energiebespaarlening en subsidie op kozijnen