Veel gestelde vragen

Wat kost een kunststof kozijn?

De prijs van een kunststof kozijn is van verschillende factoren afhankelijk. Denk aan de afmetingen van uw kozijn, het soort kozijn (draairaam, draaikiepraam, schuifpui, voordeur, etc.), de gewenste kleur en structuur, de indeling van het kozijn, het soort profiel dat u wenst (vlak- of verdiept), etc. Wij maken graag een gratis en vrijblijvende offerte voor u.

Ga naar product pagina

Wat is de garantie op kunststof kozijnen?

Op alle kunststof kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien van Van der Vlugt heeft u tot maar liefst 15 jaar garantie. Dat geldt ook voor de montage en de kleur/structuur.

Ga naar product pagina

Zijn kunststof kozijnen inbraakwerend?

Zeker, al onze kunststof ramen en deuren zijn standaard voorzien van inbraakwerend hang- en sluitwerk. Onze deuren zijn bovendien altijd uitgevoerd met inbraakwerend SKG***-deurbeslag, volledig volgens de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen. U bent dus optimaal beschermd tegen inbrekers.

Ga naar product pagina

Zijn kunststof kozijnen, ramen en deuren isolerend?

Kunststof is zeer isolerend, dat gaat u merken aan uw stookkosten. Zéker als u kunststof kozijnen combineert met HR++ isolatieglas.

Ga naar product pagina

In hoeverre verschillen kunststof kozijnen esthetisch van houten kozijnen?

Je ziet tegenwoordig amper het verschil meer tussen een kunststof en een houten kozijn. Dit komt door de rechte hoekverbinding (Hollandse Hoek®), de gelijkliggende aanslag en de keuze uit 125 kleuren met een houtnerf, matte of metallic structuur.

Ga naar product pagina

Wat zijn de voordelen van kunststof kozijnen?

Kunststof kozijnen zijn duurzaam, onderhoudsarm (u hoeft ze nooit te schilderen), isolerend, energiebesparend, inbraakwerend en praktisch in gebruik.

Ga naar product pagina

Hoe onderhoud ik mijn kunststof kozijnen?

Af en toe schoonmaken met een vochtige doek is voldoende. De kunststof folie behoudt altijd zijn uitstraling. Gebruik nooit een reinigingsmiddel waar een oplosmiddel zit.

Ga naar product pagina

Kan ik alle kleuren kiezen die ik maar wil?

U kunt kiezen uit 125 kleuren met een houtnerf, matte of metallic structuur.

Ga naar product pagina

Kan ik hout en kunststof door elkaar gebruiken?

Zeker. Omdat het verschil tussen een houten kozijn en een kunststof kozijn nauwelijks zichtbaar is, kunt u prima stap voor stap uw houten kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien vervangen door kunststof.

Ga naar product pagina

Komen de kunststof kozijnen uit een onbestemd (lagelonen)land?

Nee, onze kunststof kozijnen worden van Duitse Schüco profielen in onze eigen moderne Nederlandse fabriek GevelNed gemaakt.

Ga naar product pagina

Zijn kunststof kozijnen volledig van kunststof?

Nee, ze zijn met staal versterkt. Wij gebruiken voor de profielen het Duitse topmerk Schüco. Hierdoor weet u zeker dat u kwaliteit koopt. De kwaliteit van kunststof kozijnen kan per leverancier flink verschillen. Kijk goed wat voor profielen gebruikt worden. Controleer ook of de producten, het bedrijf en de leverancier VKG-gecertificeerd zijn.

Ga naar product pagina

Waarom lopen prijzen van verschillende aanbieders zo uiteen?

Dat kan aan veel zaken liggen. Bijvoorbeeld aan het product, maar ook aan de service, garantie en keurmerken. Let goed op de kwaliteit van de profielen. Schüco is bijvoorbeeld een topmerk. Als u zeker wilt zijn van een betrouwbare partij, neem dan een bedrijf in de arm waarbij zowel het bedrijf, de producten als de monteurs het VKG-keurmerk hebben.

Ga naar product pagina

Werkt Van der Vlugt met eigen monteurs?

Ja, Van der Vlugt heeft eigen monteurs in dienst. Ze hebben stuk voor stuk jarenlange ervaring in onze sector en voldoen in alle opzichten aan de strenge eisen die overkoepelende organisaties en keurmerken aan de montage stellen.

Ga naar product pagina

Kan Van der Vlugt ook direct insectenhorren plaatsen?

Absoluut. Als we uw kunststof ramen komen inmeten, kunnen we direct de horren inmeten. Bij plaatsing zit uw hor al in het raam.

Ga naar product pagina

Hoe plaats ik zonwering op mijn draaikiepramen?

Daar zijn tal van manieren voor waar we u graag over informeren. Zo hebben we bijvoorbeeld Screenline® in ons assortiment waarbij uw zonwering of raamdecoratie tússen het isolatieglas is gemonteerd. Zo maken wind, vuil en vocht geen schijn van kans. Of Kejé zonwering dat d.m.v. magneetband op het kozijn wordt bevestigd.

Ga naar product pagina

Ik wil graag een eigen voordeur samenstellen, kan dat?

Dat kan zeker. Uw voordeur (maar ook uw achterdeur, balkondeur en openslaande deuren) is volledig naar eigen smaak samen te stellen. Al onze kunststof deuren worden op maat gemaakt en zijn in 125 kleuren, met houtnerf, metallic of matte structuur aan de binnen- en/of buitenzijde verkrijgbaar. Persoonlijke details als glas, stijlen en panelen bepaalt u volledig naar eigen smaak. Heeft u bijvoorbeeld glas in-lood ramen die u wilt verwerken in uw voordeur? Geen probleem!

Ga naar product pagina

Ik vind die scharnierkapjes op kunststof deuren niet mooi. Kan dat ook anders?

Die minder fraaie scharnierkapjes zijn inmiddels ouderwets. Dankzij de nieuwste innovaties worden al onze kunststof deuren voorzien van nieuwe ronde en fraaie scharnieren.

Ga naar product pagina

Hoe lang duurt het plaatsen van een dakkapel?

Eén dag. Uw dakkapel maken we in de fabriek volledig op maat. Op de dag van plaatsing hijsen we de dakkapel met geïntegreerde hijsogen op uw dak en werken we het geheel aan binnen- en buitenzijde voor u af.

Ga naar product pagina

Mijn nieuwe schuifpui wordt hoger dan mijn achterdeur die er voorheen zat. Wat nu?

We maken uw schuifpui volledig naar uw wens. En treffen indien noodzakelijk bouwkundige voorziening.

Ga naar product pagina

Ik hoor om me heen dat ik een VKG-gecertificeerde partij moet kiezen. Wat houdt VKG in?

De Vereniging Kunststof Gevelelementenindustrie (VKG) is een onafhankelijke branchevereniging die checkt of een bedrijf in de kunststof kozijnen voldoet aan de strenge eisen rondom productie, montage en service. Het VKG keurt bij Van der Vlugt het hele proces: van productie tot en met montage. Ook de monteurs voldoen bij Van der Vlugt aan de strenge eisen die de VKG stelt. Verder heeft u de zekerheid van het waarborgfonds. Hierdoor is uw aanbetaling altijd gegarandeerd.

Ga naar product pagina

Zijn de leveringen van Van der Vlugt altijd inclusief montage?

Nee, we kunnen de kunststof kozijnen ook alleen leveren. U kunt er dan bijvoorbeeld voor kiezen om een aannemer uw kozijnen te laten plaatsen. Vanzelfsprekend vervalt in dat geval de garantie op de montage.

Ga naar product pagina

Kan ik gespreid betalen?

Dat kan. Geen enkel probleem. Kom langs in onze showroom, dan bespreken we de mogelijkheden.

Ga naar product pagina

Hoe lang is de levertijd?

Onze gemiddelde levertijd is tussen de 6 en 8 weken na opdracht. We stemmen graag direct bij het definitief inmeten de exacte montageafspraak met u af. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Ga naar product pagina

Wat is jullie rekeningnummer?

Ons rekeningnummer is NL62RABO0325487677.

Ga naar product pagina

Moet ik iets aanbetalen?

Ja. Wij maken uw bestelling namelijk speciaal voor u op maat. Direct bij de bestelling maken wij al diverse kosten. Zo moet bijvoorbeeld de fabrikant betaald worden voor de productie. Het VKG garandeert bij ons uw aanbetaling.

Ga naar product pagina

Kan ik referenties bezoeken?

Uiteraard! Vraag onze verkoopadviseurs om meer informatie en een referentie bij u in de buurt.

Ga naar product pagina

Hoe laat zijn de monteurs er?

Onze monteurs zijn er tussen 7:30 en 8:00 uur.

Ga naar product pagina

Wat is jullie telefoonnummer?

Ons telefoonnummer is 088-97 22 100. Dit is geen betaald nummer.

Ga naar product pagina

Ik wil graag meer weten over een product van Van der Vlugt, hoe pak ik dat aan?

U bent van harte welkom in onze showroom op de Broekerdreef 140 in Velserbroek. Omdat we u graag de aandacht geven die u verdient, vinden we het prettig als u even laat weten wanneer u onze showroom bezoekt. Dan zorgen wij ervoor dat een van onze verkoopadviseurs beschikbaar is om uw wensen en verwachtingen duidelijk in kaart te brengen en dit te vertalen in een passend en op maat gesneden advies. We hopen u snel in onze showroom te mogen ontmoeten.

Ga naar product pagina