Een lage energierekening dankzij nieuwe Energie Kozijnen

Geplaatst op 7 februari 2023

van der vlugt - kunststof ramen - deuren - kozijnen - haarlem - fam akkerman

Donkergrijze kozijnen verven is geen pretje. Daar was Martijn Akkerman uit Haarlem dan ook helemaal klaar mee. Gezien het onderhoudsarme karakter van kunststof kozijnen in combinatie met de isolatiewaarde, koos hij voor zeven nieuwe onderhoudsarme en isolerende kozijnen en een balkondeur. Ook wel de Energie Kozijnen genoemd. 

“Ik heb gelijk voor zowel de vier ramen aan de voorzijde van de woning als voor de drie ramen aan de achterkant gekozen voor triple isolatieglas in de kunststof kozijnen,” vertelt Martijn. Het energieverbruik is dankzij deze duurzaamheidsslag met zogenaamde Energie Kozijnen minder geworden. Deels komt dat ook door het nóg bewuster omgaan met gas en elektra sinds de energieprijzen zo gestegen zijn.”

Zwarte handgrepen op onderhoudsarm kozijn

De kleur van de onderhoudsarme kozijnen is exact hetzelfde gebleven als voorheen: de buitenkant donkergrijs en de binnenzijde crèmekleurig. “We hebben gekozen voor een zwarte handgreep op de draaikiepramen, heel mooi.”

Donkergrijze Energie kozijnen

Zijn rijtjeswoning in de Leidsebuurt in Haarlem stamt uit het jaar 1920. Voorheen waren dit arbeidswoningen met een schuin dak, maar de meeste woningen zijn in deze gewilde wijk in de loop der tijd flink gemoderniseerd. Martijn deed dit onder meer met nieuwe dakbedekking, een nieuwe keuken, een uitbouw, zonnepanelen en nu dus met prachtige donkergrijze isolerende kozijnen met optische schuiframen die passen bij de stijl van de woning.

Kunststof kozijnen met een houtnerf

Zijn nieuwe kunststof draaikiepramen zijn niet onopgemerkt gebleven. “Zo overwegen de buren nu ook kunststof ramen, weet Martijn. “En laatst liep iemand langs de woning die de kleur zo mooi vond. Hij kwam dichterbij en wilde van me weten van wat voor materiaal de kozijnen gemaakt zijn. Er zit namelijk een houtnerfje in de kunststof kozijnen en ramen waardoor het hout lijkt.”

Meer foto’s van deze uitgebreide kozijnrenovatie in Haarlem, tref je op onze referentiepagina.

60 jaar Van der Vlugt

De keuze voor Van der Vlugt was snel gemaakt toen Martijn op zoek ging naar een goede en betrouwbare partij in de kunststof kozijnen. “Ik had ooit al gehoord dat iemand tevreden was over de kunststof kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien van dit bedrijf. Dat is blijven hangen. Een bedrijf dat al ruim 60 jaar bestaat, wil natuurlijk ook iets zeggen. Bovendien zitten ze hier om de hoek. Mijn vrouw en ik hebben de showroom bezocht en voelden gelijk dat we goed zaten. Van der Vlugt is misschien niet de goedkoopste, maar wel de beste.”

Tevreden

Het traject is volgens Martijn heel goed verlopen. Hij vat samen: “Eerlijke partij, veel kennis en kunde, goed contact, snel en netjes. We zijn heel tevreden met het resultaat. We zijn er iedere dag blij mee.”