Kunststof kozijnen zijn onderhoudsarm. Wat betekent dit precies?

Geplaatst op 7 september 2017

kozijnen schoonmaken - onderhoudsarm - vandervlugt Velserbroek - kozijnen en zonwering

Kunststof kozijnen zijn onderhoudsarm. Wat verstaan we daar eigenlijk onder? Hoeft u helemaal niets te doen aan uw kunststof tuindeuren, draaikiepramen of achterdeur? Of vraagt het net als uw auto toch íets aan regulier onderhoud?

Onderhoudsarme kozijnen

Het is een feit dat kunststof niet verkleurt, niet vergaat en niet dof wordt, maar dat betekent niet dat u er helemaal níets aan hoeft te doen. Onderhoudsarm betekent dat er weinig onderhoud nodig is. Om de uitstraling van kunststof sprankelend te houden, neemt u uw kozijnen mee in de reguliere schoonmaakrondes. Dit betekent eens per jaar:

  • sloten oliën;
  • met een doekje langs de rubbers;
  • kunststof schoonmaken met groene zeep of groene Dreft.

Een werkje van niets, maar het moet wel even gebeuren. Het is natuurlijk niet te vergelijken met de schilderbeurten waar u met houten kozijnen om de paar jaar aan vast zat.

Draaikiepramen van binnenuit onderhouden

Als u wilt, hebben we een speciale onderhoudsset voor het onderhouden van kunststof kozijnen, maar u kunt het ook zonder die set. Met een doek, Dreft of groene zeep en wat olie bent u er al. De sloten vet u eenvoudig van binnenuit in en ook voor het onderhouden van bijvoorbeeld uw kunststof draaikiepramen hoeft u de deur niet uit.

Nooit bijtende en schurende middelen op kunststof

Het is handig als de glazenwasser uw kozijnen aan de buitenzijde even meepakt, maar haal wel even boven water wat voor schoonmaakmiddel hij toepast. TIP: gebruik nooit bijtende en schurende middelen op kunststof.

Kom langs in de showroom

Wilt u meer weten over het schoonmaken van uw kunststof kozijnen, ramen, deuren of uw schuifpui? Neem dan contact met ons op of kom langs in onze showroom in Velserbroek. Ook wij willen namelijk dat u uw leven lang plezier heeft van bijvoorbeeld sprankelende kunststof openslaande tuindeuren of uw kunststof achterdeur. Een onderhoudsset (met olie, een schoonmaakmiddel dat er voor zorgt dat vuil zich niet aan het kunststof hecht en een speciale doek om de rubbers schoon te maken) hebben we altijd op voorraad.