Verantwoord en prettig werken bij Van der Vlugt

Geplaatst op 1 mei 2018

verantwoord werken - van der vlugt velserbroek - kozijnen en zonwering

De eisen rondom woningisolatie worden steeds strenger. Neem het kunststof profiel van ramen, deuren en schuifpuien. Voorheen was dat 7 centimeter diep, Van der Vlugt bereidt de machines nu voor op profielen van maar liefst 8,2 centimeter. Precies genoeg ruimte voor een extra isolatielaag.

Ook triple glas doet wonderen qua isolatie. Allemaal goed nieuws voor de isolatiewaarden van woningen. Deze gaat minimaal 30 procent omhoog. Een verschil dat gegarandeerd merkbaar is op uw energierekening. Maar hoe zit het met de medewerkers die die zwaardere materialen moeten tillen? Bij Van der Vlugt is het verantwoord en prettig werken.

Niet onnodig zwaar tillen

Van der Vlugt uit Velserbroek vindt het belangrijk om personeel hier tegen te beschermen. Verantwoord werken staat dan ook hoog in het vaandel bij dit bedrijf in de kunststof kozijnen branche. Daarom hebben ze op de Europese vakbeurs voor raam-, deur-, zonwering-, gevel- en toegangstechniek,‘Polyclose’ voor de monteurs een ‘Smartlift’ aangeschaft. Dit elektrisch kraantje met glaszuigers verricht het zware werk voor de monteurs zodat zij niet onnodig zwaar hoeven te tillen.

Goed voelen = goed werken

“Gezondheid van de medewerkers is belangrijk. Dat houdt het werk leuk. Goed voelen is goed werken,” weet Hein van der Vlugt. “We zorgen niet alleen goed voor de sjouwers, ook het kantoorpersoneel verliezen we niet uit het oog. We zorgen wekelijks voor vers fruit op kantoor, we lunchen samen en medewerkers zijn verzekerd van een ergonomische stoel.

Monteur Remco Houtepen beaamt: “Het is prettig dat de baas meedenkt. Ik heb namelijk maar één rug. Het voelt als een stuk waardering dat ze er bij de Vlugt rekening mee houden dat we steeds zwaarder moeten tillen. Voorheen huurden we een kraan, straks kan dat met onze eigen Smartlift. We schakelen ook wel eens een paar collega’s bij als we iets zwaars moeten tillen. Qua werkdruk is het hier ook goed toeven. Soms moet er even een tandje bij, maar over het algemeen werken we lekker gecontroleerd. Met goed gereedschap, zonder stress. Ik kán misschien wel op andere plekken werken, maar dat wíl ik niet. Hier weet ik wat ik heb: een baas die om z’n medewerkers geeft, een gezellig ploeg collega’s, geen stress en interne opleidingen (volgens de eisen van het VKG).