Van der Vlugt Glas & Kozijnen nu ook zonweringspecialist

Geplaatst op 8 mei 2018

Hein van der Vlugt - Van der Vlugt Velserbroek-Zonweringspecialist

Hein van der Vlugt (29) heeft Van der Vlugt in Velserbroek officieel overgenomen van zijn vader Kees. Dit bedrijf in kunststof kozijnen gaat hiermee de derde generatie in. “Mijn grootouders legden de basis, mijn vader zette het door en nu is het aan mij.”

Hein was de afgelopen jaren werkzaam in allerlei functies om het bedrijf te leren kennen. Vanaf dit jaar zwaait hij er de scepter. “Van huis uit heb ik altijd geleerd dat als je denkt dat iets beter kan, je dat moet veranderen. Dat heb ik de afgelopen 11 jaar gedaan binnen Van der Vlugt. Er gaat dus iets veranderen. We blijven een innoverend en dienstverlenend bedrijf met topkwaliteit producten voor de eigen woning in het assortiment, maar we gaan uitbreiden met zonweringsproducten.  Voorzien van goede adviseurs en vakkundig opgeleide monteurs die er keurig uitzien en hun voeten vegen als ze binnenkomen.”

Van der Vlugt Glas & Kozijnen wordt Van der Vlugt Kozijnen & Zonwering

Dat Hein goed naar de klant luistert en vernieuwingen doorvoert blijkt wel uit het feit dat hij Weinor zonweringsproducten aan het assortiment heeft toegevoegd. De volledige bovenverdieping van de showroom aan de Broekerdreef is inmiddels ingericht met Weinor terrasoverkappingen met glazen daken en doekoverkappingen, screens en knikarmzonneschermen. “Ontwikkelingen hebben hier nooit stilgestaan en dat zal ook niet gebeuren,” voorspelt hij.

Van winkel naar concern

Mijn vader nam de verf- en behangwinkel van zijn ouders op zijn 21ste over. Inmiddels behoort Van der Vlugt tot een concern met verschillende bedrijven. Behalve de fabriek waar de kozijnen gemaakt worden, kleuren we de producten bij ons eigen ColorNed in Zwaag. In datzelfde gebouw zit de marketingorganisatie van Select Windows vanwaar 15 partners door het hele land ontzorgd worden op gebied van management en marketing.”

Loslaten

Hein kent het bedrijf van haver tot gort. “Ik begon in de fabriek waar we Schüco profielen bewerken tot oerstevige kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien: vloeren vegen, staal zagen en systemen leren kennen. Toen ben ik overgestapt naar Van der Vlugt: met monteurs mee, de inkoop in, projectcalculaties doen. Daarnaast deed ik avondstudies. Mijn vader werkte de laatste jaren al wat meer op afstand, nu laat hij het helemaal los. Ik hoop dat ik het net zo goed doe als mijn pa!”

Alle vertrouwen

Vader Kees over zoon Hein: “Mijn andere drie kinderen zijn een hele andere richting op gegaan. Iedereen moet doen waar hij of zij gelukkig van wordt, maar ik was heel blij toen ik zag dat Hein geïnteresseerd was in het vak en in staat zou zijn om het bedrijf over te nemen. Ik ben blij dat hij deze keuze nu maakt. Ik heb alle vertrouwen in hem en weet zeker dat hij er een enorm succes van maakt.”