Hoe houdt u het binnen aangenaam warm?

Geplaatst op 13 november 2018

Tochtende kozijnen - Van der Vlugt Velserbroek - Kozijnen en Zonwering

Met het verzetten van de tijd, daalt de temperatuur. Opeens is het over met het heerlijke weer waar we dit jaar van hebben genoten. Als u geen veranda heeft waar u 365 dagen kunt profiteren van outdoor living, trekt u zich in de woning terug waar het aangenaam warm is. Tenminste, zo zou het moeten zijn als u geen last heeft van tochtende kozijnen.

Last van de tocht?

Heeft u last van tocht als u op de bank zit? Dan is de kans groot dat de kou via uw houten kozijnen naar binnen dringt. Bent u er nog niet aan toe deze tochtige kozijnen te vervangen door isolerende kunststof kozijnen maak dan uw huidige ramen en deuren beter afsluitbaar zodat u niet voor de mussen stookt.

Tochtstrips op ramen en deuren

Hein van der Vlugt tipt: “Kijk uw ramen en deuren na op tochtstrips. Zorg dat deze goed aansluiten en controleer of sluitingen ook daadwerkelijk áfsluiten.” Voor houten ramen die geen rubbers hebben, is het verstandig deze alsnog te plaatsen. Omdat hout werkt, past rubber nooit exact. Hein heeft een huis-tuin-en-keukentip om zelf een exact passend rubber te creëren voor uw ramen en deuren: “Schuur de sponning licht op, leg er ‘s avonds een siliconenkit rups tussen, huishoudfolie eroverheen en sluit het raam of de deur. Als u de volgende morgen de folie weghaalt, heeft u een handgemaakt exact passend rubber.”

Ventileren is belangrijk voor de gezondheid

Nog een leuke wetenswaardigheid. Met dit weer kan het zijn dat er ’s morgens druppels zitten aan de binnenzijde van uw HR++ glas. Waarschijnlijk heeft u dan te veel vocht in huis. Ventileren is het devies. Blijft het vochtig? Ook dan heeft Hein een waardevolle tip. “Stook het huis goed warm, zet vervolgens alle ramen en deuren een half uur tegelijk open. Op deze manier trekt u in één keer al het vocht uit de woning. De ene ruimte is de andere niet, dus bekijk per ruimte hoe de luchtkwaliteit ervoor staat. Belangrijk voor uw gezondheid.”

Nieuwe isolerende kozijnen

Op een gegeven moment helpt een lik verf of een zelfgemaakt rubber niet meer en ontkomt u niet aan nieuwe kozijnen. Liefst kozijnen die exact passen en niet in de loop van de tijd kromtrekken zodat u de isolatiewaarde weer verliest. Dan hebben we het over onderhoudsarme kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien. “Reken maar dat dit het woongenot ten goede komt,” weet Hein die vaak van klanten terug hoort dat ze behalve met de isolatiewaarde zó blij zijn dat ze de woning niet meer hoeven te schilderen.

Tips voor een aangenaam binnenklimaat

De adviseurs van Van der Vlugt vertellen u in de showroom graag meer over kozijnen die de kou ’s winters buiten houden en ’s zomers de warmte weren. Kortom, onderhoudsarme kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien die uw woongenot aanzienlijk verhogen. We gunnen ook ú een prettig binnenklimaat en een goede gezondheid. Zeker nu het buiten kouder wordt. We hopen u snel te ontmoeten in onze showroom aan de Broekerdreef 134-140 in Velserbroek.