Wat vindt u belangrijk aan uw woning?

Geplaatst op 14 januari 2019

onderhoudsarme kunststof voordeur - Van der Vlugt Velserbroek - Kozijnen en Zonwering

Bent u de tocht in huis zat? Voelt u zich niet veilig meer? Bent u gebaat bij een onderhoudsarme woning? Of wilt u niet langer voor de buitenlucht stoken? Elke bezoeker aan de showroom van Van der Vlugt heeft z’n eigen verhaal.

Eigenaar Hein van der Vlugt schetst direct duidelijkheid: “Veiligheid is bij ons de basis. Van kelderraam tot zolder voldoen alle kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Daar is geen discussie over mogelijk. Onze kunststof producten zijn per definitie onderhoudsarm en qua isolatie kan het ook niet beter. Ook hier doen we geen concessies.” Wat dat betreft valt er weinig te kiezen.

Aluminium, houten of kunststof look

Waar wél veel keuze in is, is de uitstraling. U kunt kiezen voor een aluminium, houten of een kunststof look. Het is maar net wat er bij uw smaak en bij de stijl van uw woning past. Zoals ieder verhaal anders is, is ook iedere smaak verschillend. “Daarom hebben we 150 verschillende kleuren en structuren in ons pallet voor al onze onderhoudsarme kozijnen, maar ook voor onze onderhoudsarme kunststof voordeur en ramen of schuifpuien.”

Tochtende voordeur

Hein merkt op dit moment dat de voordeur voor veel mensen een grote ergernis is. “Hout krimpt en zet uit, dus een houten voordeur gaat op een gegeven moment kieren. Daar komt tocht langs en dat trekt vanuit de hal vaak door het hele huis. Behalve dat deze manier van ventileren ongezond is, wordt de voordeur ook steeds inbraakgevoeliger.”

Van der Vlugt adviseert:

‘Een onderhoudsarme kunststof voordeur met het uiterlijk van hout en de veiligheid van een stalen deur.’

Duurzame en onderhoudsarme kunststof voordeur

Kunststof reageert niet op weersinvloeden en blijft altijd naadloos sluiten. Zo blijft de warmte binnen hangen. Lekker duurzaam. Anders blíjft u stoken. Ook hier is isolatie, veiligheid en het beperkte onderhoud de basis. “Het ontwerp bepaalt ú. U kiest de kleur, de indeling, de ornamenten, de sierpanelen en het soort glas. Qua veiligheid gaan wij altijd het liefst voor gelaagd glas.”

Verschillende soorten isolatieglas

Hein legt uit: “Gehard glas zit in de zijruit van de auto. Niet kapot te krijgen. Maar als u het met een safety hammer stukslaat, ligt de ruit in gruzelementen. Gelaagd glas zijn twee stuks glas tegen elkaar geplakt. Het is niet alleen dikker en sterker, het blijft tegen elkaar geplakt zitten als het stuk gaat. Dit glas wordt ook wel letselbeperkend of inbraakwerend glas genoemd. Het zit bij ons standaard in een schuifpui; tegen doorvallen.”

Bezoek de showroom

Wenst u meer informatie over hetgeen u belangrijk vindt aan uw woning? Kom dan vrijblijvend langs in de showroom in Velserbroek.