Na 17 jaar zijn onze kunststof kozijnen nog als nieuw

Geplaatst op 23 september 2016

kunststof kozijnen nog als nieuw - van der vlugt velserbroek - kozijnen en zonwering

Ook al wint u vooraf veel informatie in, vaak weet u áchteraf pas of u een goede keuze hebt gemaakt. Dat is althans de ervaring van mevrouw Schaafsma uit Haarlem. Zij kocht 17 jaar geleden bij Van der Vlugt kunststof kozijnen waar ze het originele glas-in-lood in liet verwerken. Ze kijkt tevreden terug op de keuzes die ze in 1999 samen met haar man maakte.

Geïsoleerd raamkozijn

“Onze woning stamt uit 1910. Wij wonen er sinds 1973. Toen wij er bijna 25 jaar woonden, was het hout op sommige plekken rot. Het was toen nét mogelijk geworden om kunststof kozijnen met een houtnerf te kiezen. Dat was voor ons van groot belang, omdat de uitstraling van onze woning hierdoor authentiek zou blijven. Het was een heerlijk vooruitzicht dat we onze kozijnen niet langer hoefden te schilderen en we waren verzekerd van goed isolerende raamkozijnen,” denkt mevrouw Schaafsma terug.

Glas-in-lood tússen isolatieglas

Ze liet Van der Vlugt het originele glas-in-lood schoonmaken en tússen het isolatieglas zetten. “Dit was geen goedkope optie, maar ik ben nog steeds blij dat we dit advies hebben opgevolgd.” Zowel het glas-in-lood als de kunststof kozijnen zijn na 17 jaar nog zo goed als nieuw. Mevrouw Schaafsma zegt eerlijk: “We zijn er wel heel zuinig op hoor. Regelmatig maak ik de kozijnen schoon met een vochtige doek.”

Onderhoudsarme kunststof kozijnen nog als nieuw

Toch is de familie Schaafsma niet helemaal van het onderhoud af. Je ziet het verschil bijna niet, maar de kozijnen boven en naast de voordeur zijn nog van hout. “Omdat dit hout destijds kwalitatief nog in orde was, hebben we deze kozijnen niet vervangen door kunststof kozijnen. We hebben er wel een isolerend voorzetraam voor laten plaatsen. Het is nog nooit iemand opgevallen dat het raamkozijn aan de ene kant van de voordeur van hout is en de twee kozijnen aan de andere kant van de deur van kunststof. Van der Vlugt heeft ervoor gezorgd dat de kleur en de uitstraling exact hetzelfde is gebleven. Dat was toen zo en dat is nog steeds het geval,” zegt ze tevreden.

Overstap naar kunststof

“We krijgen vaak positieve reacties op de uitstraling van onze woning. Buurtbewoners komen allemaal voor de keuze te staan wat ze met de houten kozijnen doen die ruim 100 jaar oud zijn. Wij waren er vroeg bij, maar het valt me op dat veel mensen om ons heen tegenwoordig de overstap van hout naar kunststof maken. Naar mijn idee een slimme keuze. Zeker gezien de zekerheden die Van der Vlugt biedt.”

Perfect passende horren

Meneer en mevrouw Schaafsma hebben 17 jaar geleden ook direct horren in de kunststof kozijnen laten maken. “Van der Vlugt heeft dat toendertijd direct meegeplaatst. Zo wisten we zeker dat het perfect zou passen. De horren zitten er vandaag de dag nog als gegoten in.” Wat Van der Vlugt toen al verkondigde klopt écht: kunststof kozijnen zijn behalve duurzaam, goed isolerend en onderhoudsarm ook uitstekend af te stemmen op de uitstraling van een woning.”

Meer referenties?

Wilt u meer weten over kunststof kozijnen of bent u op zoek naar referenties in de buurt van Heemstede, Santpoort, Aerdenhout, Zandvoort, Spaarndam, Bloemendaal, Driehuis of Velsen-Zuid? Neem dan contact met ons op.