Een kunststof voordeur volledig naar eigen wens

Geplaatst op 10 november 2016

kunststof Voordeur -van der vlugt velserbroek - kozijnen en zonwering

Bij Van der Vlugt stelt u zelf de kunststof voordeur samen die bij u past. Daar is de familie Wagendorp uit Heemskerk een schitterend voorbeeld van. Mevrouw Wagendorp is namelijk gek op vlinders en dat wilde ze graag in haar voordeur benadrukken.

“Niet te overdreven en ook niet te groot,” was haar verzoek toen ze bij Van der Vlugt te rade ging met haar bijzondere deurwens. “Je ziet de gekste dingen in een voordeur, dan moet een vlinder toch ook niet zo moeilijk zijn,” had ze zich bedacht. “Of ik een voorbeeld had. Nou, dat was geen punt natuurlijk. Mijn hele huis staat vol met vlinders.” Ze kennen me bij Van der Vlugt zelfs al jaren als ‘mevrouw Vlinder’.”

Hörmann garagedeur

25 jaar geleden lieten meneer en mevrouw Wagendorp de houten kozijnen aan de achterkant van hun patiobungalow vervangen door isolerende, inbraakwerende en onderhoudsarme kunststof raamkozijnen. “Een gouden greep.” Een jaar of tien later volgden een kunststof raam aan de voorkant en een Hörmann garagedeur. Een paar maanden geleden is de bovenzijde van de woning onder handen genomen.

Binnendeur met glas-in-lood

“Omdat ik weet dat ik volledig op Van der Vlugt kan vertrouwen, hebben we ook twee nieuwe binnendeuren aangeschaft. De oude eikenhoutendeuren kraakten en piepten en pasten eigenlijk helemaal niet bij de stijl van onze woning. Ik wilde niet te moderne houten deuren, maar ook niet te uitgesproken klassiek. Dat snapten ze bij Van der Vlugt waardoor het een prachtige deur geworden is met glas-in-lood, voorzien van een stipje rood. Nèt dat kleurtje haalt ons interieur extra naar boven en geeft  het geheel cachet.”

Kunststof voordeur voorzien van houtnerf

Prachtig allemaal, maar het allermooist vindt mevrouw Wagendorp haar kunststof voordeur. “We hadden voorheen een saaie bruine houten voordeur en dat terwijl ik helemaal niet van sombere kleuren houd. Nu hebben we een groene voordeur met crèmekleurige kunststof kozijn voorzien van een houtnerf structuur. Net als onze andere kunststof ramen en deuren, maar nu met een prachtige vlinder tussen het matglas dus. Zo mooi!”

Hout en kunststof in dezelfde kleur

De familie Wagendorp heeft aan de zijkant van de patiowoning nog een beetje hout. “Dat is twee jaar geleden nog geverfd. In dezelfde kleur als de kunststof voordeur en ramen, dus verschil met het kunststof zie je amper. We zijn qua schilderwerk dus klaar voor onze oude dag,” lacht mevrouw Wagendorp. Het is fantastisch om te horen dat onze kunststof kozijnen aan de achterzijde van de woning er na 25 jaar nog zo goed als nieuw uitzien. Dat belooft wat voor de toekomst.”