Onze moderne tuindeuren in vtwonen weer verliefd op je huis

Geplaatst op 18 oktober 2020

vtwonen weer verliefd op je huis eindresultaat - Van der Vlugt kozijnen Velserbroek

Haarlem en omgeving staat bekend om zijn oude klassieke woningen. Dagelijks zijn onze monteurs dan ook bezig met de montage van moderne tuindeuren in een klassieke stijl. Dit was van dichtbij te zien tijdens de tv-uitzending van vtwonen ‘Weer verliefd op je huis’.

Tegenwoordig zijn mensen op zoek naar extra licht in hun woning. Dit geeft een gevoel van ruimte en fleurt bovendien het interieur op. Onze monteurs pakken daarom zeer regelmatig de achterpui van woningen aan die geen verbinding hebben met de tuin.  Zo ook in Heemstede in samenwerking met vtwonen ‘Weer verliefd op je huis’ waar Marlijn en Valentin al 5 jaar met plezier in hun tussenwoning wonen. Zij hebben net als veel jaren 30 woningen tussen de woonkamer en de tuin een vast raam en een achterdeur met borstwering. Hierdoor profiteren ze niet optimaal van de verbinding met de tuin. En dat is zonde.

Openslaande tuindeuren vtwonen

Onze monteurs hebben op advies van vtwonen styliste Eva de achterpui van Marlijn en Valentin een metamorfose gegeven. Het vaste raam en de achterdeur hebben plaatsgemaakt voor twee vaste hoge ramen met daar tussen twee openslaande tuindeuren. Dankzij de roedeverdeling lijkt het alsof het geheel voorzien is van een bovenlicht en onderlicht zoals we vaak zien in jaren 30 woningen. In de tv-uitzending van vtwonen was goed te zien dat het lijkt alsof de zijramen met isolatieglas rechtstreeks op de grond staan. Dit geeft natuurlijk behalve een moderne uitstraling een enorme hoeveelheid licht en daarmee gevoel van ruimte.

Onderhoudsarme kozijnen in jaren 30 stijl

De doorgang van de woning naar de tuin is dankzij de verzonken Hollands dorpel drempelloos. Doordat de grijze tegels van binnen doorlopen naar buiten, is dit een prachtig gezicht wat eenheid en rust creëert. Van der Vlugt plaatste de onderhoudsarme kozijnen en openslaande deuren in een witte zijdeglans met LIGNA structuur. Hierdoor lijken de kozijnen en deuren exact op hout, maar hebben het gemak van kunststof. De smalle roedes versterken de jaren 30 stijl zonder dat deze stijlen het zicht naar de tuin wegnemen. Kortom: moderne openslaande tuindeuren met een knipoog naar de jaren 30. Bekijk meer foto’s van deze metamorfose.

Schuifpui versus tuindeuren

Nog even is voor deze woning gedacht aan een schuifpui, maar gezien de woonsituatie en de wens van een klassieke uitstraling is gekozen voor openslaande deuren. Groot voordeel is (behalve dat tuindeuren meer bij de stijl van de woning passen) dat één openslaande deur als loopdeur kan fungeren.

Mee weten over openslaande deuren?

Woont u in de buurt van Velserbroek, Haarlem, Heemskerk, IJmuiden of Beverwijk en is uw jaren 30 woning toe aan renovatie? Wilt u ook een moderne metamorfose met behoud van de jaren 30 stijl zoals in vtwonen weer verliefd op je huis? Bezoek onze showroom aan de Broekerdreef 140 in Velserbroek en laat u inspireren.