Zorg voor een gezonde luchtkwaliteit in huis

Geplaatst op 14 oktober 2021

Van der vlugt - Gezonde luchtkwaliteit

Natuurlijke ventilatie

Vroeger ventileerden we doordat er verse lucht via de kieren in de kozijnen de woning binnenkwam. Inmiddels kennen we het belang van isolerende kozijnen, maar hoe komt u nu nog aan frisse lucht en een gezonde luchtkwaliteit? En dan het liefst zonder te veel warmte uit de woning te verliezen?

Ventilatieroosters voor gezonde luchtkwaliteit

U kunt actief ventileren met een warmte-terugwin systeem (WTW), passief (via roosters) of door het raam open te zetten. De WTW is de meest energiezuinige manier van ventileren. Dit balansventilatiesysteem voert vieze luchtjes af en haalt precies genoeg verse lucht naar binnen. Dit gaat 24/7 door en is de meest ideale manier voor een gezonde luchtkwaliteit. Ook ventilatieroosters op de ramen zijn een uitstekende manier voor een continue luchtstroom. Een raam openzetten is slim om te doen als u een vochtige woning even flink wilt doortochten. Zet dan wel de verwarming even uit. Op onze draaikiepramen zitten standaard vier ventilatiestanden. Zo haalt u precies de hoeveelheid lucht binnen die u wenst.

Schimmel op de muren

Vaak zien we in een badkamer wat er gebeurt als er niet voldoende geventileerd wordt. Het teveel aan vocht verandert al snel in ongezonde schimmels. Als u géén schimmels ziet, wil dit overigens niet zeggen dat u voldoende ventileert. Met een zogenaamde CO2-meter is te zien hoe gezond uw binnenklimaat is, maar omdat niet iedereen zo’n apparaat heeft, is het verstandig om bijvoorbeeld na het douchen het draaikiepraam open te zetten.

Gasprijzen

Is uw woning niet goed geïsoleerd, dan is het nu de tijd om te kiezen voor isolerende ramen en deuren. Vanzelfsprekend met isolatieglas. Zo voorkomt u torenhoge rekeningen van uw energiemaatschappij. Zeker nu de gasprijzen hoog zijn een verstandige keuze. Kies direct voor ventilatieroosters in of op uw kozijn als u geen WTW heeft. Dan is er meteen balans en kunt u in alle rust in een gezonde omgeving thuis werken.

Bezoek de showroom

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van isolerend kozijnen, ramen, deuren of een schuifpui, al dan niet met ventilatierooster? Of wenst u meer informatie over de luchtkwaliteit uw woning? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en bezoek de showroom aan de Broekerdreef 134-140 in Velserbroek.