Nieuwe kozijnen? Weet je wat je koopt.

Geplaatst op 25 mei 2018

Tips voor aanschaf kozijnen - van der vlugt velserbroek - kozijnen en zonwering - weet wat voor kozijnen u koopt

U wilt graag nieuwe kozijnen. Waar begint u? Hoe komt u te weten hoe de kozijnenindustrie in elkaar zit. Wat een bedrijf te bieden heeft, wat de mogelijkheden zijn en hoe het gesteld is met service en garantie? Wij helpen u graag op weg, want we vinden het belangrijk dat u de juiste keuzes maakt en geven u enkele tips voor aanschaf.

Stap 1

Speur internet af op bedrijven die actief zijn in de kozijnen branche. Kijk in uw eigen omgeving, niet te ver van huis.

Stap 2

Check referenties en lees reviews op objectieve sites, zoals bijvoorbeeld op klantenvertellen.

Stap 3

Bezoek een showroom. Voel de producten, proef de sfeer in de showroom. Vraag naar de mogelijkheden, de nieuwste ontwikkelingen, informeer naar nieuwe wetten op het gebied van isolatie, check hoe lang het bedrijf al bestaat, informeer naar de garantieperiode, controleer of er een VKG keurmerk aanwezig is.

Stap 4

Laat de adviseur waarmee u in gesprek raakt op locatie kijken zodat hij ziet hoe het huis ligt en hoe u de woning gebruikt. Misschien is een schuifpui gezien uw woonsituatie en woonwens slimmer dan openslaande deuren of blijkt bijvoorbeeld een dakkapel veel verstandiger dan een dakraam.

Stap 5

Lees de offerte van a tot z. Weet wat u koopt. Stel bij twijfel vragen. Kunt u de offerte niet volgen, vraag een kennis met verstand van zaken om mee te kijken.

Stap 6

Na het inmeten krijgt u de orderbevestiging. Lees ook deze weer volledig door. Na het inmeten kunnen maten, doorloophoogtes, etc. veranderen en dat kan gevolgen hebben voor de prijs. Als bijvoorbeeld na een bezoek bij u thuis blijkt dat een hijskraan nodig is, brengt dit nu eenmaal extra kosten met zich mee.