Van der Vlugt renoveert vakantiehuisjes Center Parcs Zandvoort

Geplaatst op 14 februari 2019

Van der Vlugt renoveert vakantiehuisjes Center Parcs - van der vlugt Velserbroek - kozijnen en zonwering

Vakantiepark Center Parcs Zandvoort is ruim 30 jaar oud en ondergaat de komende twee jaar een ingrijpende metamorfose. Daarbij kijkt het management vooral in de eigen achtertuin. Van der Vlugt uit Velserbroek mag alle 443 kunststof hefschuifpuien vervangen.

“Een geweldige klus natuurlijk,” vindt Hein van der Vlugt. “Maar het is vooral goed om te zien dat bedrijven zoals Center Parcs voor duurzaamheid gaan en bewust zaken doen met regionale partijen. Waarom zou je iets van ver halen als je kwaliteit en professionaliteit ook dichter bij huis kunt vinden?”

Wind- en waterdichte kunststof schuipui

De keuze van Center Parcs is geen onlogische. Van der Vlugt weet namelijk precies hoe je kunststof kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien vlakbij de kust wind- en waterdicht maakt. Dit heeft er alles mee te maken dat dit bedrijf de schuifpuien in de eigen fabriek van Select Windows in Zwaag maakt. De nieuwe onderhoudsarme hefschuifpui krijgt in de naastgelegen fabriek ColorNed een steengrijze kleur met houtnerf folie zodat de schuifpui de uitstraling van hout heeft.

Onderhoudsarme schuifpuien

Sinds Center Parcs Zandvoort het vastgoed recentelijk in de verkoop deed om de renovatie te kunnen bekostigen, zijn de woningen eigendom van investeerders die de woningen via Center Parcs verhuren. Niemand zit te wachten op onderhoud en dát is nou net wat de kunststof schuifpui zo bijzonder maakt: deze is onderhoudsarm. Ze hoeven nooit meer geschilderd te worden en verkleuren dus ook niet. Dat draagt natuurlijk bij aan een positieve vakantiebeleving.

Sterke en veilige hefschuifpui

Behalve onderhoudsarm zijn de puien van de recreatiewoningen sterk en veilig. Het kunststof is in de fabriek namelijk rondom versterkt met origineel Schüco staal. Het HR-glas is van doorvalveilig glas gemaakt. Doordat het beslag standaard SKG** is, voldoet het geheel aan de strengste eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Kunststof schuifpui isoleert

Duurzaam kunststof isoleert zeer goed. Hierdoor zitten de huurders in de zomer lekker koel en in de winter heerlijk warm. Ook qua geluidswerendheid is de isolatiewaarde van de pui een groot pluspunt. De huurders kunnen de pui met één vinger openen, kiepen of sluiten. Ook dát is prettig tijdens een vakantie. Mocht er iets zijn met een schuifpui dan kan er binnen 20 minuten een monteur ter plaatse zijn. De service- en garantievoorwaarden zijn namelijk ruim bij Van der Vlugt. Dat sluit perfect aan op wat Center Parcs zoekt.