5 tips om de hoge energieprijzen te drukken

Geplaatst op 20 mei 2022

Van der Vlugt Kozijnen en Zonwering - Energie Kozijn - Energiezuinige schuifpui in Velsen

Het zal u niet ontgaan zijn dat de energieprijzen de pan uitrijzen. We merken het allemaal hard in onze portemonnee. De urgentie om minder energie te gebruiken groeit met de dag. 

Dat kan met grote aanpassingen zoals woningisolatie, maar ook de kleine beetjes helpen. We geven u 5 tips om de hoge energieprijzen te drukken.

1. Isoleer met kunststof kozijnen

De beste manier om energie (en dus geld) te besparen is de opgewekte warmte zo lang mogelijk vast te houden in huis. Met dak-, vloer-, gevel- en muurisolatie voorkomt u al veel warmtelekkage, maar onderschat uw ramen niet. Kies daarom voor isolerend kozijnen met isolatieglas. Het beste isolerende kozijn is het Energie Kozijn. De overheid ziet ook het belang van isolatie en helpt u met subsidies en/of een Energiebespaarlening.

2. Plaats zonnepanelen

Als u zelf uw energie opwekt met zonnepanelen, ziet u dat terug op de energierekening. In het kader van omdenken: Nu de energieprijzen zo hoog zijn, heeft u uw zonnepanelen eerder terugverdiend.

3. Gebruik een slimme thermostaat

Een slimme thermostaat zet automatisch de verwarming uit of lager op momenten dat u slaapt of niet thuis bent. Daarnaast heeft u inzicht in uw verbruik. Dit zorgt voor bewustwording. Ben u er zich overigens van bewust dat de temperatuur in uw woning soms best een tandje lager kan? Trek gewoon een warme trui aan.

4. Energiezuinige apparaten

Gooi de energieslurpende apparaten uit thuis. Een oude koelkast of wasmachine heeft een verouderde technologie. Kiezen voor een apparaat met een A-energielabel loont de moeite. Dankzij moderne technieken verbruiken deze apparaten veel minder energie.

5. Ga bewust om met uw energie

Gooi uw kleding niet lukraak in de droger, maar gebruik vaker het wasrek of de waslijn. Douche een minuutje korter en neem geen overvolle baden. Hoe lang staat uw koelkast of de vriezer eigenlijk open als u er iets uithaalt of instopt? Zonde! Om nog maar te zwijgen over de lichten die vaak onnodig branden. Let op dat u een apparaat uit de lader haalt als deze vol is. En doe de deur achter u dicht! Zo voorkomt u dat de kou van de gang de woning intrekt.

Bezoek onze showroom in Velserbroek

Genoeg manieren om energie te besparen. Wilt u duurzamer wonen en bent u benieuwd naar de mogelijkheden van isolerende kozijnen, ramen, deuren of een schuifpui? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en bezoek de showroom aan de Broekerdreef 134-140 in Velserbroek.