5 tips bij de aanschaf van een voordeur

Geplaatst op 28 november 2022

5 tips bij de aanschaf van een voordeur - Van der Vlugt Velserbroek

Een sterk isolerende voordeur helpt om de duuropgewekte warmte zo lang mogelijk in huis te houden. Maar waar let je nog meer op bij de aanschaf van een isolerende, inbraakwerende en onderhoudsarme voordeur?

Wij geven je 5 tips bij aanschaf van een voordeur.

 • Kies een isolerende voordeur

  De voordeur is vaak een flink trekgat in woningen. Zeker nu er een vochtige periode aanbreekt en houten voordeuren krimpen. Hierdoor ontstaan kieren waar kou langs naar binnenkomt. Het voordeel van een kunststof voordeur is dat dit sterk isolerende materiaal veel minder gevoelig is voor weersinvloeden.

 • Kies een inbraakveilige voordeur

  Een houten deur met kieren is niet inbraakveilig. De bijbehorende kunststof kozijnen die we leveren bij een kunststof voordeur zijn rondom versterkt met staal. Geen doorkomen aan dus. De sloten op onze stormwerende voordeuren zijn voorzien van een standaard halfautomaat slot voorzien van 3 dagschoten. Tevens zijn ze standaard voorzien van SKG*** beslag (met kerntrekbeveiliging) en voldoen daarmee aan de strengste eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

 • Kies een voordeur die past bij de stijl van de woning

  Woon je in een oude boerderij of een jaren 30 woning, dan is het verstandig om een voordeur in díe stijl kopen. Dat betekent niet dat je vastzit aan nostalgisch hout, want kunststof voordeuren zijn tegenwoordig dankzij de rechte hoekverbinding en de mogelijkheden in kleuren en structuren niet te onderscheiden van echt hout. Je stelt bij ons een voordeur volledig zelf samen. Je bepaalt zelf de kleur, structuur, stijl, vorm, grepen, dorpel en soorten isolatieglas. Met of zonder boven- of zijlicht en met welk isolatieglas je maar wilt. Vraag de voordeuren brochure ter inspiratie aan.

 • Kies voor een onderhoudsarme voordeur

  Een kunststof voordeur is onderhoudsarm. Je hoeft de voordeur dus nooit meer te schilderen. Hoe fijn is dat? Af en toe met een doek eroverheen is voldoende en je kunt de scharnieren zo nu en dan invetten. That’s it.

 • Kies voor de meest perfecte voordeur

  Je koopt niet iedere dag een voordeur. Omdat een voordeur het visitekaartje is van je woning is het belangrijk goed om je heen te kijken wat er zoal mogelijk is en wat je mooi vindt. Hou je bijvoorbeeld van een stanggreep of een deurknop? Een brievenbus die klappert als het waait of een stille brievenbus? Vind je een vingerprintslot belangrijk die de driepuntsluiting motorisch opent wanneer je je vinger op de lezer legt? Denk er eens rustig over na, maar weet alvast dat praktisch álles kan.

Bezoek onze showroom in Velserbroek

Doe je voordeel met deze tips bij aanschaf van een nieuwe voordeur. Neem contact met ons op of bezoek vrijblijvend de showroom aan de Broekerdreef 134-140 in Velserbroek. We laten je graag de ongekende mogelijkheden zien, ook op het gebied van onze ramen, tuindeuren en schuifpuien.