Energie Kozijn? Het kozijn van de toekomst en nú op de markt!

Geplaatst op 27 mei 2019

Energie Kozijn

De energietransitie staat voor de deur, want we moeten het Akkoord van Parijs zien te halen. Dat betekent met z’n allen minder Co2 uitstoten. Uiteindelijk moeten we allemaal van het gas af en zelfs liefst naar nul op de meter. Hoe dan? Met het Energie Kozijn ben je voorbereid op de toekomst. 

Het Energie Kozijn

Milieudefensie zegt: “Om te wonen zonder gas is goede isolatie van je huis onmisbaar.” Daarom heeft Van der Vlugt samen met het vooraanstaande merk Schüco het Energie Kozijn ontwikkeld. Dit kunststof kozijn met een 7-kamer isolatiesysteem in combinatie met triple glas behaalt een zeer hoge isolatiewaarde. Hein van der Vlugt: “Ik ben er enorm trots op dat dit unieke Kozijn bij ons verkrijgbaar is.”

Toekomst proof kozijn

U kiest bij het Energie Kozijn uit verschillende uitstralingen die u in de showroom in Velserbroek kunt bewonderen, maar behalve elegantie zit de toegevoegde waarde vooral in het toekomst proof kozijn. Een kozijn dat sterk isoleert, nooit meer geschilderd hoeft te worden, duurzaam en recyclebaar is. Een kozijn dat naadloos aansluit op onze circulaire economie.

Woningwaarde stijgt met Energie Kozijn

Net als de andere onderhoudsarme kozijnen van Van der Vlugt lijkt het Energie Kozijn dankzij de rechte hoekverbinding (Hollandse Hoek®) exact op een houten kozijn. U kiest zelf de kleur en structuur. Desgewenst in een vlammende houtnerf structuur van LIGNA. Reken maar dat de waarde van uw woning stijgt met een Energie Kozijn!

Wat levert het Energie Kozijn op?

De crux zit hem in de combinatie van een sterk isolerend kunststof kozijn met triple glas in een raamdeur of schuifpui. Beglazing is vaak het grootste tochtgat, dus daar is veel winst te behalen. De warmte die door glas verloren gaat drukken we uit in U-waarde. Hoe lager de U-waarde hoe minder warmteverlies en dus hoe beter de isolerende werking.

Met een totale U-waarde van 0,88 (zie schema hieronder) is het Energie Kozijn een passief kozijn. Uitstekend te gebruiken voor wie luchtdicht wil bouwen. Dit geldt zowel voor nieuwbouw als voor renovatie van bestaande woningen.

De Cijfers bewijzen het!

Kozijnen U-waarde (hoe lager hoe beter)*
Houten kozijn met enkel glas 4.7 W/m2K
Houten kozijn met dubbel glas 2.8 W/m2K
Select Windows Hollands Accent met HR++ glas 1.4 W/m2K
Select Windows Energie Kozijn:
Hollands Facet of Hollands Blok met triple glas
0.88 W/m2K

*De U waarde wordt uitgedrukt in W/m²K oftewel de hoeveelheid warmte (Watt) die door een vierkante meter (m²) glas verloren gaat bij een temperatuurverschil van 1 graad Kelvin (K) tussen binnen- en buitenkant van het glas.

Concreet:

Bij een buitentemperatuur van 0°C is bij enkel glas de temperatuur aan de binnenzijde van het raam + 5,5°C. Bij een gemiddelde binnentemperatuur van +20°C zullen er dan koude luchtstromen (tocht) ontstaan. Als laatste is bij 3-voudig glas de temperatuur aan de binnenzijde van het raam +18,5°C. Hier zullen koude luchtstromen nagenoeg ontbreken.

Een goed begin… maar er is meer

Het begint bij een Energie Kozijn, maar daar eindigt het niet. Om nog bewuster met de wereld om ons heen bezig te zijn, zijn meer milieuvriendelijke oplossingen mogelijk. Het mes snijdt aan drie kanten: beter voor het milieu, lagere energierekening én een prettig en gezond binnenklimaat. Lees ook het ervaringsverhaal van Sylvie die al goed op weg is om de Covan haar woning terug te brengen.

We vertellen u graag meer over het Energie Kozijn in onze showroom in Velserbroek. De koffie staat klaar!