‘Ik hoef mijn woning nooit meer te schilderen’

Geplaatst op 19 september 2017

nooit meer schilderen - van der vlugt velserbroek - kozijnen en zonwering

Met een dakkapel creëer je behalve licht natuurlijk ook veel extra ruimte. Dat was de reden dat de familie Van ‘t Hoff  uit Zwanenburg twee jaar geleden voor een kunststof dakkapel koos aan de voorzijde van hun woning.

“Deze is in één dag geplaatst. Bij de buren zijn ze twee weken aan het timmeren geweest,” vertelt Fred. Een half jaar later heeft hij ook de dakkapel aan de achterzijde laten renoveren. “De wangen en boeidelen zijn nu bekleed met kunststof. Lekker onderhoudsarm.”

Kozijnen met een houtlook

Fred had sterk het idee dat zijn hardhouten kozijnen in de rest van zijn woning tochtten. Hij maakte de afweging tussen de kosten van het steeds terugkerende schilderwerk en de aanschaf van kunststof kozijnen. “Nu hebben de kozijnen een strakke, verzorgde uitstraling, zijn onderhoudsarm en zijn dankzij de houtnerf nauwelijks van hout te onderscheiden. Omwonenden staan er soms met hun neus tegenaan om te ontdekken of het hout of kunststof is.”

Nooit meer schilderen

Fred hoeft zijn kozijnen, draaikiepramen en tuindeuren nooit meer te schilderen. “Iedere zes weken gaat de glazenwasser er met een vochtige doek overeen en klaar is Kees.”

Voorspoedige samenwerking

Fred kijkt met een goed gevoel terug op de samenwerking met Van der Vlugt. “Vanaf de aankoop, het inmeten tot het plaatsen door de vakkundige monteurs  verliep alles zeer voorspoedig. “Ik heb er zelf eigenlijk weinig omkijken naar gehad. Toen de garagedeur het begaf, heb ik direct weer Van der Vlugt benaderd. Binnen afzienbare tijd hebben zij een nieuwe Hörmann garagedeur geadviseerd en geplaatst. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?”